Granola med kakao og lucuma

Som nevnt kjøper jeg med meg nye matvarer fra jobb for å prøve ut hva jeg faktisk selger. Mye lettere å selge varene med den metoden. Rå kakao var jeg litt nysgjerrig på – og den besto faktisk kald-sjokolademelk-testen. Rå kakaopulver og litt sukker i kald melk, vispet med en melkeskummer – så ble det nydelig sjokomelk med ordentlig sjokoladesmak. Vanlig kakao gir en litt brent smak og er ikke brukbar til kald matlaging. Lucuma er et pulver av frukten lucuma som kommer fra Peru. Det er en søt frukt som brukes mye innen iskremproduksjon i Peru. Smaken er søtlig og likevel lavglykemisk, og kan brukes i drikker, bakverk, desserter etc. Både Lucuma og kakao er rike på mineraler som magnesium, kalsium, sink og jern.

Granola

Jeg har brukt Lucuma og rå kakao i denne granolaen. Oppskriften har jeg satt sammen selv av det jeg hadde i skuffer og skap. Fin måte å få ryddet på…

  • 2 dl havrekli
  • 2 dl bokhveteflak
  • 2 dl speltflak
  • 2 dl byggflak
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl grovhakkede valnøtter
  • 3 ss Lucumapulver
  • 2 ss rå kakaopulver
  • 1 ss malt vanilje
  • 100 g Cocosa

Bland alt det tørre. Smelt cocosaen og blend den godt inn i resten. Hell blandingen i en langpanne og stek på 175 grader midt i ovnen til massen er tørr og sprø. Vend i blandingen noen ganger under stekingen slik at massen blir jevnt stek.

Granola

Så kan du evt blande inn kokosflak, gojibær, rosiner eller annen tørket frukt om du vil. Hos oss blir slikt tilsatt etterhvert, ikke alle er like glad i kokos og goji – jeg spiser det som snacks.. Serveres over yogurt, med kulturmelk, vanlig melk eller i desserter.

Granola

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..