Knekkebrød med bokhvete

Hjemmelagede knekkebrød er noe jeg prøver å ha tilgjengelig i kjøkkenskapet hele tiden. Men de vanlige jeg har laget tidligere syns jeg knekker så lett, de er rett og slett litt ømtålige. Derfor blandet jeg meg fram til en oppskrift med mye fiber og som henger bedre sammen. Litt tykkere og litt mer knas. Man kan rett og slett ikke føre en samtale mens man spiser dem, det bråker for mye til at man hører hva andre sier… De er ypperlige til å regulere magen med også, om du har behov for det. Og når jeg først baker, lager jeg dobbel porsjon. Da kliner jeg massen utover bakepapir og lar de ligge på kjøkkenbenken til første ladning er ferdig stekt.

Knekkebrød med bokhvete

Dette trenger du:

  • 2,5 dl sammalt rug
  • 3 dl bokhveteflak
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl byggflak
  • 1 dl linfrø
  • 1,5 dl gresskarfrø
  • 2 dl speltflak
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 7-7,5 dl vann

Alt blandes og får stå og svelle lit før du fordeler massen ut over tre bakepapirkledde stekebrett. Rut opp firkanter med en kniv eller et pizzahjul. Stek alle tre brettene samtidig på 180 grader varmluft i 40 – 45 minutter. Sett en sleiv i åpningen på komfyren slik at fuktigheten slipper ut. Dersom knekkebrødene ikke har blitt helt sprø, kan du ettertørke dem på 100 grader varmluft.

Snu hele knekkebrødflaket opp-ned på kjøkkenbenken etter steking og trekk bort papiret. Ja, det henger fast – og ja, du må nok pirke litt for å få bort alt. Du har ikke gjort noe feil. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Knekkebrød med bokhvete

 

 

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..