Spelt- og durumbaguetter

Det er i grunnen litt merkelig, men jeg har det med å endre på oppskrifter. Min mann lurer stadig på hvorfor jeg ikke kan bake slik det står i oppskriften, men jeg bruker alltid et lite «hvis» og «kanskje»… Kanskje smaken blir bedre hvis jeg gjør slik eller sånn. Slik er det med disse baguettene også…

Baguetter

Her er min variant:

  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 50 g gjær
  • 1 egg, romtemperert
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl durum-mel
  • ca 6 dl siktet spelt

Lunk vann, olje og kulturmelk til det er håndvarmt. Løs opp gjæren og ha i egg og salt. Rør inn durumen og tilsett spelt til du har en passe deig som slipper bollen. Jeg kunne nok med fordel hatt i litt mer mel, da mine baguetter var litt løse i seg. Hev deigen til dobbel størrelse.

Del deigen i 5-6 emner og trill ut pølser. Husk å ikke kna deigen siden det er spelt i den. Bytter du spelten med hvetemel kan du elte den mer. Etterhev baguettene under et klede i 20-30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter, alt etter tykkelse. Dusj dem med vann 3-4 ganger under stekingen for å få dem litt ekstra sprø. Avkjøl på rist.

Dersom du vil lage hvitløksbrød av dem, kan du ta en titt på mitt tidligere innlegg, Enkel måte å lage sitt eget hvitløksbrød

Baguetter

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..