Ostesoufflé

Souffle er visstnok litt avskrekkende for mange, og kanskje litt avleggs i dag. Men det er en fin matrett når man er lei pizza og taco på fredager eller lørdager. Fyll kan varieres. Denne gang har jeg laget den med hermetisk kalkunskinke, men reker smaker også veldig godt oppi. Brukes hermetiske reker er det da viktig å la dem renne godt av seg.

Ostesouffle

Dette trenger du til ca 4 personer:

  • 3 litt toppede ss siktet spelt
  • 3 dl melk
  • 1 ss smør
  • 4 egg
  • 2 ts maisennamel
  • ca 3 dl revet ost
  • 1 boks hermetisk kalkunskinke, skåret i terninger

Visp sammen mel og melk i en gryte og kok opp under omrøring. La sausen koke 3-4 minutter. Skill eggene og rør inn eggeplommene i sausen, en av gangen. Rør inn maisennamelet. Dette gjør at souffléen holder fasongen bedre og ikke faller så lett sammen. Rør inn den revne osten og skinketerningene. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sausen. Ha røren i en smurt ildfast form med høye kanter og stek den nederst i komfyren på 175 grader i 50-55 minutter. IKKE åpne ovnsdøren før steketiden nærmer seg ferdig. Da vil souffléen klappe sammen. Sies det.

Serveres straks med f.eks salat. Soufflé er en matrett som ikke kan vente på gjestene, her må gjestene vente på maten.

Ostesoufflé

Øl smaker veldig godt til.. Spesielt lokalt øl..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..