Solbærsaft 2013

Året har gitt mye bær på mine solbærbusker i år. På den ene busken var bærene så store som små druer. Tre bøtter med bær ble fryst ned med tanke på saft. Ved å fryse bærene før koking, ødelegges noe av pektinet i bærene og man unngår gelé på flaske. Tro meg, det er litt slitsomt å få ut av flasken igjen.

Bærene kokes med litt vann til de har saftet seg godt. Siles gjennom et sileklede eller en gasduk. Klem gjerne ut endel saft mot slutten. Kok opp saften med sukker, 300-400 gram pr liter. Smak deg til hvor søt du vil ha saften. La saften fosskoke et par minutter for å drepe rester av gjærsopp og bakterier. Fjern skummet som legger seg på toppen, det er her uhumskhetene sitter. Fyll saften på steriliserte flasker og sett på kork. Gamle vinflasker er fine til saft, selv om du kanskje må lete litt etter de gammeldagse gummikorkene.

Solbærsaft

Av min saftkoking fikk jeg 6,5 liter ferdig saft, og såpass sterk at den kan blandes 1:4.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..