Rosa kake er viktig når man fyller 6 år

Min søsterdatter fyller 6 år i slutten av oktober. I og med at min søster har bosatt seg i Bergen har vi ikke feiret jentas bursdag sammen. I år ordnet jenta opp selv omtrent og fikk feiret bursdagen sin i forbindelse med høstferien. Og tante ble spurt om å bake rosa kake… Selvsagt baker man rosa kake, dem har det ikke vært for mange av når man har bare gutter selv. Inni kaken skulle hun ha gulrot, så da ble det så enkelt som en gulrotkake delt i to og fylt med rosa frosting. Skikkelig søtt og klissete… Kaken ble også smurt opp med frosting før den ble trukket med knallrosa marsipan.

Gulrotkake

Pynten er laget av hvit marsipan, bokstaver og tall skåret ut på frihånd, blomstene er stukket ut og har fått en liten rosa perle i midten. Langs kanten er det sprøytet med rosa frosting og pyntet med hvite kjempeperler. De rosa lysene brenner med rosa flamme, så denne kaken er gjennomført rosa.

Oppskriften på kaken er så enkel som gulrotcupcakene mine, men med litt mindre olje og sukker. Og den kan gjerne gjentas nok en gang:

 • 5 dl siktet spelt
 • 2 dl kokospalmesukker eller brunt sukker
 • 2 dl sukker (bruk gjerne sukrin/sukrin gold for en diavennlig variant)
 • 7 dl finrevet gulrot (6-7 store gulrøtter)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts kanel
 • 4 store egg
 • 2 dl olivenolje

Riv gulrøttene og la dem renne av seg i en sikt. Klem evt ut restfuktighet. Bland alt det tørre i en bolle og ha i gulrotmassen. Bland godt. Rør inn olje og egg. Ha røren i en springform 24 med papir i bunnen. Stekes på 175 grader i en halvtimes tid, prøv med en kakenål. Min kake er stekt i en 24 form, vil du ha en høyere kake, prøv med form 22. Avkjøl kaken på rist.

Frosting:

 • 150 g smør
 • 150 g Philadelphiaost
 • ca en pakke melis
 • farge

Rør alt sammen til en luftig krem. Del kaken i to og smør på et lag krem. Legg kaken sammen og dekk den med et lag krem. Trekk kaken med farget marsipan eller fondant og pynt etter ønske.

Gulrotkake

2 responses to “Rosa kake er viktig når man fyller 6 år

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..