Kake i en fart

Min far er pensjonert politimann, og sammen med sine gamle kollegaer samles de til pensjonisttreff med jevne mellomrom. Denne gangen var han en av de som skulle ta med kake, og han spurte meg for en tid tilbake om jeg kunne bake for ham. Mor får stiv nakke bare ved tanken å skulle bake noe annet enn til hjemmebruk. Kaken ble laget nå i kveld etter arbeidstid. Fantasien fikk ikke det helt store utløpet da det skortet litt på tiden. Men det ble da et brukbart resultat etter halvannen times arbeid. Bunnen ble laget i går, idag var det fylling og pynting som sto for tur.

Marsipankake

Kaken er et sukkerbrød av spelt, stekt i en 26 form. Den er fylt med solbærgelé og pisket krem, trukket og pyntet med marsipan. Midten av kaken har jeg skåret ut i snipper som er brettet til siden og fylt med blåbær. Store hvite sukkerperler er dandert rundt om.

Så er det å håpe at kaken smaker i morgen.

6 responses to “Kake i en fart

  1. Tilbaketråkk: Kake i en fart | Blopp.no·

  2. Er rett og slett farlig å gå inn her fordi du frister med masse god mat. Den kaka ser bare helt snadder ut, og kake har jeg ikke smakt siden jul.. Men nå står jo morsdag på tapeten, så det blir nok litt kake til kaffen. Litt må man kunne kose seg med..

    Ha en fin dag!

    • Haha, ja men da har jeg jo oppnådd det jeg ville… 🙂
      Kose seg er lov i blant, og man kan jo lage en liten kake som blir oppspist der og da, i stedet for å ha kakerester gjennom hele uken. 🙂

  3. Visst har du oppnådd det du ville! Jeg synes det er så fint med skriv ut funksjonen så får jeg skrevet ut oppskrifter og lager meg en fin kokebok som er i plastlommer.. Blir nok en liten kakestykke søndag, men kanskje jeg bare kjøper et stykke til meg og mannen.. Ingen unger er hjemme så da er det unødvendig med en hel stor kake.. Blir å gå meg en tur først så kan jeg forbrenne vekk de usunne kaloriene..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..