Mos av søtpotet

Reklamens makt er stor, heter det visst. Men når reklamen går ut på å lage sunn mat, gjør det jo ikke noe at man lar seg påvirke. I det siste har Lise Finckenhagen servert søtpotetmos i reklamepausene på tv. Enkelt å tilberede og sunnere enn vanlig potetmos.

Søtpoteten kan brukes til det meste man bruker potet til, den kan også brukes i paier og kaker – nettopp på grunn av sin søte smak. Denne gangen har jeg laget mos av den, tidligere har jeg også prøvd å sprøsteke den som chips – overraskende godt.

Søtpotetmos

Mos til 3 voksne

  • 2 store søtpotet
  • salt og pepper
  • 1 god ss smør
  • litt fløte

Skrell og kutt søtpoteten i biter. Kok den mør med litt salt, 15-20 minutter alt etter størrelsen på bitene. Hell av vannet og mos bitene enten med en moser eller stavmikser. Ha i smør og la det smelte før du har i fløte til passende konsistens. Smak til med salt og pepper.

Serveres som erstatning for poteter – eller som min mann sa – som tilbehør på lik linje med kålrabistappe.

Søtpotetmos

One response to “Mos av søtpotet

  1. Tilbaketråkk: Mos av søtpotet | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..