Tacoinspirert quiche

Pai til middag er utrolig lettvindt. Og fyllet kan varieres i det uendelige. Her har jeg brukt kjøttdeig krydret med tacokrydderet til Soma  Nordic. Økologisk og like godt som hjemmelaget krydder. Sunn og mettende, og ekstra proteinrik med cottage cheese i eggestanden. Paien er laget i en paiform som er ca 26 cm i diameter og er passende til 3-4 personer, servert med en grønn salat.

Tacopai

Paibunn:

 • 110 g rugmel, gjerne fullkorn
 • 60 g fiberhusk
 • 120 kaldt smør i terninger
 • 1 ts salt
 • 2 egg

Bland rugmel, fiberhusk og salt. Smuldre i smøret og samle deigen med eggene. Bre deigen ut i en smurt paiform. Den lar seg ikke kjevle, men den kan lett smøres ut med en slikkepott. Stek bunnen på 200 grader i 10-15 minutter.

Fyll:

 • 400 g kjøttdeig/karbonadedeigTacopai
 • 4 ts tacokrydder
 • 1 liten løk, finhakket
 • 1/4 kinesisk hvitløk, finhakket
 • 1 liten paprika
 • 1 rød chili
 • 1 boks mais

Stek kjøttdeig og løk sammen med tacokrydderet. Fordel kjøttdeig og løk over den ferdige paibunnen. Kutt opp paprika og chili og ha det over kjøttdeigen. La maisen renne godt av seg før du har den over resten. Bland lett med fingrene eller en skje.

Eggestand:

 • 2 dl rømme
 • 1,5 dl melk
 • 2 dl cottage cheese
 • 4 egg
 • revet ost

Bland sammen rømme, melk, cottage cheese og egg og hell det over paien. Dryss over revet ost. Stek paien på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden er stivnet og paien lett gyllen. Server med salat og evt guacamole og salsa.

Tacopai

One response to “Tacoinspirert quiche

 1. Tilbaketråkk: Finalistene i Norges beste taco!·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..