Hjemmelaget marsipan

Yngstesønnens kjæreste kom før påske og lurte på om det var vanskelig å lage marsipan selv. Jeg måtte jo svare som sant var, at det hadde jeg aldri prøvd før. Så det måtte jo selvfølgelig prøves. Selv har jeg aldri vært glad i marsipan, syns det er noe søtt kliss egentlig. Men de to ungdommene ville gjerne prøve å lage egen påskemarsipan, så jeg kjøpe inn mandler og satte dem i sving med skåldingen. Her fikk de gjøre alt selv. Og marsipanen den ble faktisk veldig god, så god at jeg spiste flere av «påskeeggene» som ble laget.

Hjemmelaget marsipan

Oppskriften vi satte sammen:

 • ca 800 g mandler, ferdig skåldet og tørket et par dager
 • 800 g melis
 • 1,5 ts tragant (for å gjøre marsipanen smidig, kjøpes på apotek)
 • ca 2 eggehviter
 • litt vann

Mal mandlene to ganger og bland godt med melis og tragant. Tilsett eggehviter, litt om gangen og kna massen godt. Dersom massen virker tørr, justerer du med vann. Kna til du har en smidig og god masse, og pakk den i tett plast til dagen etter. Da får den satt seg litt bedre. Så kan massen farges og formes etter eget ønske. Ungdommene her lagde kuler i alle regnbuens farger, dyppet dem i smeltet sjokolade og strødde på farget strøssel. På bildet er det helt tilfeldig at det ble en gul kule jeg brakk i to, og ikke en lilla eller svart eller blå…

Er du så heldig å ha en vakuumpakker, kan du vakuumere resten av marsipanen til senere bruk.

Hjemmelaget marsipan

6 responses to “Hjemmelaget marsipan

 1. Tilbaketråkk: Hjemmelaget marsipan | Blopp.no·

 2. Ingenting er som hjemmelaget marsipan.. Det er det beste jeg vet, men lager jeg det selv? Niks, jeg kjøper litt til jul og påske.. Men her får man servert oppskriften og takk for det. Jeg skal printe ut og ta vare på.. Vakumposer har jeg ikke. Er vel noe nytt man får kjøpt som jeg har sett og hørt lovprisninger om, men spørs om det er det samme.

  Varm klem i fra nord.

 3. Hei tante:) idag var jeg på det arkeologiske museumet i Stavanger, jeg spurte om de hadde utstilt det sverdet dere fant, men de hadde ikke det:) Glad i deg:)

  • Det var nok ikke vi som fant det, det ble funnet en gang på 1950-tallet tror jeg. 🙂 Regner med utstillingene varierer så det er nok ikke framme hele tiden.
   Gla’ i deg og!

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..