Julekakesesongen

Er det flere enn meg som liker å være tidlig ute med julekakene? Mine ble påbegynt for en uke siden, og klok av skade begynte jeg på de som er verst å bake ut, bordstabelbakkelsene. Deigen skal ikke ha mye ekstra innkjevlet mel og bearbeiding før den blir smuldrete og kort i konsistensen. I tillegg er dette den sorten jeg bytter med min svigerinne, så jeg kan ikke bare kutte den ut heller..

Julekaker

Arkivbilde fra tidligere år

Berlinerkranser er litt mer takknemlige å jobbe med, kjapt og enkelt å trille ut og kutte lengder som dyppes i eggehvite og perlesukker. Denne deigen blir alltid laget dobbelt porsjon av, da vi har to utflyttede ungkarssønner. 8 egg går med til den porsjonen. Linken til kakene er med litt sukrin og Fiberfin, men jeg har konkludert med meg selv at julekakene skal lages på tradisjonelt vis. Da er det bare å erstatte fiberfin med mel og sukrin med vanlig sukker. Men har du en diabetiker i familien er disse fine å servere.

Så har jeg liggende klar deig til pepperkaker og sirupsnipper. De havner i boksene i løpet av helgen. Så mangler jeg bare kakemenn, koriandernøtter, ingefærkaker, krumkaker og muligens kneppkaker… Og kanskje noen kransekakestenger – men de blir min manns oppgave.

Senere mot jul blir det også bakt vørterbrød og julegeiter.

Rart det der med jul – hvor fastgrodde man blir i det tradisjonsbundne. Mat og pynt man bare MÅ ha. Et år fant vi ikke igjen adventsstjernen, den var blitt lagt på et «lurt» sted. Min mann og en av guttene gikk da til innkjøp av en nye en det året, men da den skulle pakkes ned fant vi den gamle – som nærmer seg 30 år etterhvert. Og julen etter var det ikke snakk om at ny-stjerna fikk henge i stua. Den fikk sin plass på et gjesterom den… Det var kun den gamle som gjaldt.

Ha en riktig fin førjulstid da dere!

Yule

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..