Lavkarbo pizzabunn

Inntaket av karbohydrater har blitt kraftig redusert i kostholdet mitt. Ingen streng LCHF-diett, bare kuttet ut/ned på raske karbohydrater. Jeg blir ikke hysterisk av jevnet saus eller kokte gulrøtter. Men vanlig mel – selv om det er speltmel – gjør meg tung i kroppen.

Lavkarbo pizza

 

Så hender det at man har lyst på pizza i helgen – eller en helt vanlig hverdag for den del. Og kjøpepizza har ikke vært i huset på mange år. Ikke annet enn at jeg prøvde den glutenfrie Grandiosaen da den kom – men det hadde jo ingenting med pizza å gjøre for min del. Da må man prøve seg på andre pizzabunnvarianter. Jeg fant en variant hos Sjelemat, men byttet ut cottage cheese med laktosefri kremost. Ikke hadde jeg i urter i deigen heller. Så her er min variant:

  • 2 egg
  • gode 2 ss laktosefri kremost
  • 2 ss kokosmel
  • litt salt
  • 1/2 ts bakepulver

Bland egg og kremost godt, evt med en stavmikser. Ha i det tørre og bland godt sammen. Smør deigen ut på bakepapir, ca 20 cm i diameter, og forstek bunnen på 200 grader i ca 10 minutter – til den begynner å få brune flekker. Ha på fyll og stek videre i 10 minutter. Her har jeg brukt hermetiske tomater, stekt kyllingkjøttdeig, løk, hvitløk, mais, og paprika, i tillegg til masse friske urter som oregano og basilikum.

Og den smaker slettes ikke kokos selv om det er kokosmel i oppskriften.
Lavkarbo pizza

3 responses to “Lavkarbo pizzabunn

  1. Tilbaketråkk: Lavkarbo pizzabunn | Blopp.no·

  2. Vi har også prøvd en del varianter av pizzabunn uten mel, men føler det er vanskelig å finne noe som fungerer brukbart. Denne ser jo flott ut; mange av de vi har prøvd ligner jo ikke på pizza i det hele tatt så vi har gitt litt opp akkurat når det gjelder pizzabunner og heller funnet ut at det er lettere å kutte mere i det daglige også får en heller nyte en god pizza en og annen helg.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..