Marsipan uten sukker

Følelsen av å gjenta meg selv har begynt å dukke opp. Det har gått i sukkerfritt de siste innleggene, men kanskje noen setter pris på å få en fiks ferdig oppskrift fremfor å eksperimentere selv.

Sukkerfri marsipan

Denne marsipanen skal egentlig ikke jeg ta æren for, den sto mannen for i går kveld. Alt fra skolding av mandler, til maling på håndkvern og sammenknaingen. Sønnen sto for å rulle dem i kanel. En smaksvariant jeg var skeptisk til, da jeg ikke liker kanel. Men han brukte ekte ceylonkanel, og den smaker mye søtere enn vanlig kassiakanel. Ceylonkanel får du kjøpt bl.a i Sunkostbutikker.

I selve massen er det noen få mandeldråper, og det er for å få litt bitterhet. Du kan også bruke kjerner fra plomme eller aprikos.

  • 500 g skoldede mandler
  • 175 g tagatesse
  • 4 mandeldråper
  • ca 2 eggehviter

Mal mandlene, ikke hakk dem i foodprossessor. Når du maler mandlene får du en mer sammenhengende masse pga at mandelfibrene ikke kuttes. Bland mandlene godt med tagatesse. Ha mandledråper i litt av eggehviten og tilsett det i mandlemassen. Arbeid godt sammen og tilsett eggehvite til en fast og sammenhengende masse. Så kan du bruke fantasien når det gjelder smaksetting, fasong og farge.

 

 

2 responses to “Marsipan uten sukker

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..