Fire sorter ferdig før advent

Har du startet på julebaksten? Det har jeg. På forhånd har jeg lagd opp en del deiger og lagt på kjøl,  så er det raskt gjort å bake ut en sort eller to. Krydrede deiger som pepperkaker og sirupssnipper er holdbare i flere måneder, andre deiger i 2-3 uker. Husk også at der du bruker eggeplommer i deigen og skal ha hviten til glasering –  som på berlinerkranser – så kan eggehviter også oppbevares i tett boks i flere uker.

DSC_1967

I år har jeg tilsatt litt Fiberfin i alle deigene for å gjøre dem litt mer blodsukkervennlige. Ellers har jeg bare redusert sukkeret med en femtedel cirka, gamle oppskrifter er søte så det holder og tåler fint en reduksjon av sukkermengden. Berlinerkransene har jeg også laget med vanlig sukker og ikke sukrin som er i oppskriften min her på bloggen.

DSC_1968

Av bildene ser du at sirupsnipper og berlinerkranser er ferdig bakt. Det samme er ingefærkaker og koriandernøtter. Ingefærkakene er det to varianter av her på bloggen – en med bare palmesukker og en med halvdelen av hver med palmesukker og vanlig sukker. 

I tillegg ligger deigene til pepperkaker og bordstabelbakkels klar til utbaking. Og min mann har laget en stor porsjon med sukkerfri kransekakemasse. Det blir noen sukkerfrie varianter i år også, bl.a gule bomber og Funksjonell Mat sine havreflarn. De har jeg testbakt noen få av bare for å smake. De blir det bakt noen flere av, men da tilsatt kanel.

Nytt av året er min nye kjøkkenhjelper. Frøken Fie sitter fornøyd og følger med på alt. På bildet sitter hun og ser på at jeg skålder mandler.

DSC_1966

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..