Kransekakestenger uten sukker

Denne oppskriften er egentlig hentet fra Elisabeth Holm, men jeg har gjort litt om på fremgangsmåten og hatt i litt mer søtt. Kransekake er jo en klassiker både til jul og andre festligheter. Den klassiske er proppet med melis, og er ikke egnet så godt hverken for en diabetiker eller en som kutter sukker fra kostholdet sitt.

Mine stenger er laget av malte mandler med skall. Vil du ha lysere kaker, skålder du halvdelen av mandlene. Mal mandlene på kvern, ikke gjør det lettvint og hakk dem i foodprossessoren. Når mandlene hakkes, vil du presse ut oljen og få et tørt resultat.

Sukkerfri kransekake

Dette trenger du til mellom 30 og 40 stenger alt etter hvor store du lager dem.

  • 400 g malte mandler
  • 120 g fibersirup clear
  • 120 g tagatesse
  • 2 eggehviter

Bland alt i en vid gryte, ikke ha i all eggehviten med en gang. Juster med hviter til du har en fast masse. Sett gryten på svak varme og kna med hånden mens massen varmes opp til du nesten ikke klarer å ta i den. Dette skal gi seige og sprekkfrie emner.

Pakk massen i plast og la den ligge til dagen etter slik at den «får satt seg». Trill ut fingertykke lengder og legg på stekebrett. Stek dem på 180 grader i 10-12 minutter alt etter hvor tykke du ar laget dem. De skal bli lett gylne. Avkjøl på rist. Smelt evt litt sukkerfri sjokolade og dypp endene i. Kakene oppbevares best i fryseboksen.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..