Sjokoladekake til jernbanens vedlikeholdsavdeling

Sønnen kom en dag og lurte på om han kunne bestille kake hos meg. To av hans kollegaer skulle gå av med pensjon og det skulle stelles i stand avslutningsmøte for dem uten deres vitende. Først var det meningen at det skulle bestilles den tradisjonelle bakerimarsipankaken, men så konkluderte gjengen med at de heller ville ha min sjokoladekake. En kake sønnen har hatt med seg når han har fylt året, og som de andre har sett frem til hvert år. Smiger liker man, så det var ingen problem å lage kake til vedlikeholdsarbeiderne ved Mantena i Hillevåg. Mantena er jernbanens vedlikeholdsfirma.

Det var ønske om figurer og tog på kaken, de er modellert av marsipan og forestiller de to nyslåtte pensjonistene, et moderne tog og et gammelt smalsporet damplokomotiv som het Hugin. Hugin ble også kalt Eiegubben og sto lenge utstilt i Stavanger. Mer om Hugin (og Munin) kan du lese om her: Eiegubben

DSC_1981[6915]

DSC_1979[6914]

Selve kaken er min vanlige sjokoladekake – etter svigermors oppskrift. Den slår aldri feil og blir alltid spist opp.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..