Hjort er hjort og elg er elg…

Vi har vært heldige og fått kjøpt nesten en halv hjort av en bekjent, og da er det fint å være gift med en forhenværende slakter. Kjøttet er delt opp i fine stykker og frosset, det ble mange gode middager til vinteren.

 

 

 

 

 

Alt av bein og kapp ble kokt i ei svær gryte sammen med sellerirot, persillerot, løk og gulrøtter til kraft. Etter koking ble beina renset og kraften silt, og middagen ble «skrapsuppe». Resten av kraften ble fryst. I og med det ikke ble så mye kjøtt til skrapsuppen, ble det laget boller til den.

 

 

 

 

 

Annet avkapp og slintrer som ikke kunne brukes til noe annet, ble malt opp til kjøttdeig. Da var poden på 16 på plass med en gang, det kunne han gjøre. Det innebar nemlig bruk av en form for maskin… Og det var mye mer spennende enn å røre saltlake.

 

 

 

 

 

En av biffene ble lagt i en saltlake bestående av 3 liter vann, 1 kg salt, 100 g sukker og 1 ss mørk sirup. Der skal den ligge kaldt en ukes tid før den skal røykes lett og tørkes.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..