Hjemmelaget lasagne

Hva med hjemmelaget lasagne i stedet for Toro’s? Du vet hva du putter oppi og følgelig hva du spiser… Ikke er det så mye mer komplisert heller, og ypperlig å lage til på forhånd.

Lasagne til ca 10 personer.

 • ca 20 lasagneplater av spelt eller durum

Kjøttsaus:

 • 750 g kjøttdeig
 • smør til steking
 • 5 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 2 bokser hermetiske tomater, gjerne hakkede
 • 4-5 ss tomatpure
 • 2 grønnsaksbuljongterninger, gjerne økologiske
 • 3 ts tørket basilikum (3 ss frisk og hakket)
 • urtesalt

Ostesaus:

 • 1 liter melk
 • 1,5 dl fin spelt
 • litt smør
 • 3 dl revet ost + ca like mye til gratinering

Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeigen og ha den over i en gryte. Stek løk og hvitløk og hell på litt vann. Ha løk og sjy over i gryten med kjøttdeig. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, buljong og krydder og kok på svak varme i 20 minutter. Smak til med urtesalt.

Visp speltmel ut i melk og kok opp under omrøring. Ha evt i en smørklatt. La sausen koke noen minutter. Ta gryten fra varmen og ha i osten. La den smelte og smak evt til med mer salt.

Smør en langpanne og hell halvdelen av ostesausen i bunnen. Legg på et lag med lasagneplater. Legg på kjøttsaus, deretter et lag med plater, kjøttsaus etc… Avslutt med et lag plater og ostesaus på toppen.

 

 

Slik kan lasagnen oppbevares til den skal stekes, evt kan den fordeles i mindre former og fryses. Dersom lasagnen stekes med en gang, strø over revet ost og stek den i 15-20 minutter ved 225 grader midt i ovnen. Kald lasagne stekes ca 30 minutter ved 200 grader.

Serveres med salat og evt rundstykker. Oppskrift på rundstykker finner du i mitt tidligere innlegg.

8 responses to “Hjemmelaget lasagne

 1. Godt nyttår til deg og dine… Jeg printet ut den oppskriften og finner ut at jeg kan halvere siden vi er bare 4 i husholdningen. Men ungdommene er utrolig glade i hjemmelaget lasagne. Skynder meg å notere opp hva jeg trenger.. Nam, nam..

  God helg, og kos deg masse..

  • Vi var syv stykker, derav 2 småspiste 11-åringer. De satt og sorterte ut all løken… 😉 Jeg hadde laget i en liten langpanne og formen du ser på bildet. Og formen ble til overs slik at vi 3 som bor igjen hjemme hadde nok til middag en dag senere.

   • Må bare innom å si at vi var fire til middagen i dag. Jeg tok ikke all løken, men brukte kun hvitløk. Videre brukte jeg speltmel, og annet som du anbefalte. Jeg laget laget i mindre porsjon. Laget salat, og tok hvitløksbaguett. Det er den beste lasagnen vi har spist her i huset… Oppskrifta har jeg tatt vare på.. Ungdommene elsket den! Det jeg har igjen her, er halve lasagnen. Skal sette den kjølig og varme opp på mandag… God helg!

 2. Mmmmm, denne både så og hørtes nydelig ut! Jeg har selv laget lasagne fra bunnen av og den saker helt fortreffelig og det er heller ikke så mye mer arbeide med den. Det begynner å bli en stund siden nå men kanskje det er på tide å prøve igjen 🙂 Takk for tips 🙂

  Ha en fin helg 🙂

 3. Det er nok mulig jeg må prøve meg litt fram angående sausen og se om det blir bedre uten min ‘jukse’ Dolmio saus, men samtidig synes jeg du burde prøve å lage fersk pasta også!

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..