Festbløtkake med sitronfyll

Min svigermor pleier å samle familien til lunsj/middag/kaffe på 17.mai. I Egersund er det to tog denne dagen, først Barnetoget hvor alle skoler deltar, og om ettermiddagen går det såkalte Borgertoget hvor byens lag og foreninger deltar. I mellom disse togene samles vi da hos svigermor. I alle år har vi kommet til dekket bord, det har liksom aldri vært snakk om noe annet. I år, som hun har blitt alene, har jeg og min svigerinne deltatt med hver vår kake. Så da bakte jeg for en gangs skyld en skikkelig 17.mai bløtkake – eller «fløtekake» som vi kaller det.

Kaken er et sukkerbrød på 26 cm i diameter. Dette er delt i tre lag.

Inni kaken har jeg hatt sitronkrem, blåbær og pisket kremfløte. Så har jeg dekket kaken med et lag krem før jeg har sprøytet krem langs sidene og oppå. Deretter har jeg pyntet med friske blåbær og bringebær. Jordbærene har vært altfor sure i det siste, så de tok jeg ikke sjansen på…

Til denne kaken gikk det med ca 1,5 liter med kremfløte. Greit å notere det her, så vet jeg det til neste gang…

7 responses to “Festbløtkake med sitronfyll

  1. Tilbaketråkk: 17. mai-kaker i rødt, hvitt og blått!·

  2. Tilbaketråkk: Ha en fin 17.mai | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..