Ha en fin 17.mai

I år blir det en rar 17.mai. Første gang å ikke være i byen for å se opptogene. Første gang på 26 år hvor bunaden ikke tas fram. Heller ingen familiesamling hos svigermor med lapskaus, kaker og is. I år blir vi hjemme, to sønner til frokost før de drar av gårde – en på topptur og en til venner. Deretter kommer svigermor til middag og blir resten av dagen. Dette blir en 17 mai vi kommer til å huske.

Menyen i løpet av dagen blir ganske enkel siden vi blir så få. Frokosten blir mye godt pålegg og spiralloff som har ligget i fryser siden min 50-årsdag ikke ble noe av.

Middag var påtenkt som grillmat, men siden vinteren nå har returnert med sine 5-6 grader blir ikke det aktuelt. Da har vi valgt ut finnbiff i stedet. Det har jeg ikke oppskrift på her ennå, men det kommer. Dessert blir så enkelt som jordbær.

Med bare 3 personer blir det heller ikke laget noen stor 17.maikake eller pavlova. Da blir det heller en enkel sukkerfri bløtkake, fylt med lemoncurd som jeg lager uten sukker og pyntet med bringebær og blåbær.

Senere på kvelden satser jeg på å lage rømmegrøt. Det hører liksom med på nasjonaldagen for min del. Og det gjør eggedosis også.

Ha en fin 17.mai! Ta vare på hverandre, klem kun på dine nærmeste.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..