Fisk i det fri

I forbindelse med en familiekveld i regi av Dalane Friluftsråd og EJFF, havnet min mann og jeg ved bålpannen med ørret og pølser. I tilfelle dårlig fangst, var det blitt behørig jukset på Espelid-vis slik at vi kunne stille med grillet fisk uansett. Men vi hadde også pølser i bakhånd, i tilfelle det var noen som ikke likte fisk..

Dette er veldig enkelt, og kan også gjøres hjemme på grillen om du ikke har bålpanne.

Ørret sløyes og renses, krydres med salt, pepper/sitronpepper, finhakket hvitløk og evt dill. Smør litt store foliestykker med smør og pakk inn fisken. Så lar du den bare godgjøre seg på varm grill. Sjekk underveis, steketiden avhenger av størrelse på fisken og temperatur på grillen. Den kan også stekes direkte på folie slik bildet viser.

Men vi hadde med en liten smaksprøve til. Min mann hadde røkt et par ørreter natten over. Da hadde de først ligget i salt i ca 3 timer. Akkurat passe salt, og akkurat passe røkt. Dette avhenger selvsagt også av størrelse og hvor fet fisken er.

Og om du vil lese mer om arrangementet, finner du det her: Eigersund Jeger- og fiskerforening

One response to “Fisk i det fri

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..