Kalkun i modifisert varmtvannstank

Å være gift med en Petter Smart kan gi seg utslag i mange rare ideer. Vi hadde begge sett et program på Discovery for en stund tilbake hvor amerikanske tømmerhuggere grillet kalkun under søppelspann. Dette måtte jo kunne gjøres her også.

Han fikk tak i en gammel varmtvannstank, kappet den i to og sveiset og mekket til han hadde en ytterring til grillkull, en skål til kalkunen og den resterende delen av tanken ble lokk. Hele sulamitten ble innviet i et festlig lag bestående av arbeidskollegaer. Vi var 11 stykker, kalkunen var nesten 8 kilo og det var ikke smulen igjen etterpå. Den ble servert med salat, bakte poteter ( bakt i grillkullet rundt kalkunen) og brød. Til drikke hadde vi øl, rød- og hvitvin og musserende rødvin. Det er den saftigste kalkun jeg noensinne har smakt…

Kalkunen ble krydret med salt og pepper, og tredd nedpå en halvliters ølboks slik at ølet dampet inni kalkunen. Inni var det stappet epler. Steketiden ble beregnet til en halvtime pr kilo. Det tar litt kortere tid enn i stekeovn, da det nesten blir som en trykkoker.
Slik ser kreasjonen ut i bruk.
Her ses grillkullet rundt tanken. Om du vil, kan du bake poteter nedi.
Dette er med andre ord en grei måte å lage mat til mange på, om man vil ha en litt utradisjonell sammenkomst enten det er på vinterstid eller om sommeren. Vi har prøvd begge deler.

8 responses to “Kalkun i modifisert varmtvannstank

   • Trash can turk ser godt ut. Vet du hvilken type tanker som ble brukt. Har lyst til å lage en slik…

   • Hei Bjørn.
    Jeg mener å huske at den er laget av en 200-liters varmtvannstank. Ringen ytterst er laget av midtstykket på tanken, delt opp og sveiset sammen for å passe rundt med plass til grillkull mellom.
    Lykke til! Du vil ikke angre om du lager en slik. Her har det blitt tradisjon om sommeren.🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..