Gulrotcupcakes – igjen..

Disse har blitt en favoritt i heimen, og håpet er hver gang at det blir litt ekstra ostekrem som kan brukes på brødskiva. Det ble det ikke denne gangen…

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Anledningen var at min mann skulle ha med forsinket bursdagskake på jobb, men i stedet for kake ville han heller ha cupcakes. Jeg har lagt ut oppskrift tidligere her, men en god oppskrift kan ikke gjentas for mange ganger.

 • 5 dl siktet spelt
 • 4,5 dl brunt sukker
 • 7-7,5 dl finrevet gulrot
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts kanel
 • 2,4 dl olje
 • 4 store egg

Begynn med å rive gulrøttene. Legg dem over i en sikt og sil/klem ut mesteparten av fuktigheten. Bland deretter alt og fyll røren i muffinsformer. Sett gjerne papirformer i muffinsbrett for at de skal holde fasongen bedre. Ikke fyll mer enn 2/3 fulle former. Stekes midt i komfyren i 20-25 minutter ved 175 grader. Avkjøles på rist.

Denne gangen laget jeg dobbel oppskrift, hvilket resulterte i 54 cupcakes i vanlige «dagligvare-papirformer».

Topping til enkel oppskrift lages av ca 150 g smør og 150 g Philadelphiaost. Rør smør luftig, ha i Philadelphiaost og melis og pisk til en luftig krem. Mengde melis tar jeg på slump, nesten en pakke…. Ha gjerne i litt vanilje. Vil du ha farge på kremen, er geléfargene til Wilton å foretrekke. Flytende farge gir svakere farge og kremen blir tynnere.

Det er ikke alltid jeg følger oppskriften på kremen slavisk, og denne gangen lagde jeg topping av 200 g smør, 300 g Philadelphia og nesten 2 pakker melis. Det holdt til 37 cupcakes, to til prøvesmaking og resten til levering i lokalavisens pakkeri. Så både pakkere og trykkere momset og smattet seg gjennom både 2 og 3 cupcakes. En salig blanding av trykksverte og ostekrem…

Disse er forresten ypperlige å fryse – med krem. 🙂

14 responses to “Gulrotcupcakes – igjen..

 1. Nam, nam de ser gode ut.. Har printet ut oppskriften og så skal jeg prøve meg på dette.. Er jo kjekt å ha noe i fryseren om sommeren når det kommer gjester.

  Ønsker deg en fin uke..

 2. Super side! Har akkurat «oppdaget» spelt og må prøve meg frem litt. Hvordan olje liker du å bruke i gjørbakst/muffins m.m?

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..