Hjemmelagede marshmallows

Som kanskje noen vet, vil en revmatiker reagere med smerter og stivhet når vedkommende spiser noe som er gelatinbasert. Dette fordi norsk gelatin stort sett er basert på svinesvor – og svin er omtrent gift for en revmatiker. Jeg har tidligere publisert et stykke angående kost og revmatisme som du finner her. Ferdigkjøpt marshmallows har derfor vært utelukket for min mann. Men så fikk jeg snusen i at det finnes gelatin av storfe å få tak i hos iHerb,  og det lettet matlagingen betraktelig. Og når jeg da fant oppskrift på marshmallows hos Manuela i Passion 4 Baking, så var grillkveldene reddet… For sikkerhets skyld laget jeg dobbel porsjon siden jeg aldri hadde prøvd meg før..

  • 4,8 dl vann
  • 50 g storfegelatin
  • 800 g sukker
  • 480 g glukosesirup
  • litt salt
  • 1/2 ts malt vanilje ( i mangel av vaniljeekstrakt)
  • melis og rismel

Halvdelen av vannet ble helt over gelatinen i miksebollen. Resten av vannet ble blandet med sukker og sirup i en gryte og varmet sakte opp til sukkeret var smeltet. Deretter lot jeg det koke uten omrøring til temperaturen var oppe i 115 grader.

Da var det å mikse den halvstive gelatinen mens sukkerlaken ble helt forsiktig oppi. Så var det bare å la mikseren gjøre sitt til massen var tykk og kremete. Melis og rismel ble blandet halvt om halvt og strødd i en form på ca 25×35. Så ble sukkermassen helt over. Til slutt drysset jeg litt melisblanding på toppen. Etter at massen var helt avkjølt ble den satt i kjøleskapet over natten. Dagen etter hvelvet jeg den stive massen på et melet bord og skar den i passe biter. Disse ble vendt i melismasse og satt i en åpen boks for å tørke litt.

Dommen fra poden var at de smakte mye bedre enn ferdigkjøpte.

Og de besto «grilltesten» også…

Men husk at det er Manuela som skal ha æren for disse, jeg har bare tjuvlånt oppskriften…

2 responses to “Hjemmelagede marshmallows

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..