Ikke kast gammelt eller mislykket brød

Det hender mine hjemmebakte brød hadde egnet seg bedre som byggemateriale med mørtel mellom. De første varme, nystekte skivene er ikke så verst, men når brødet har ligget en dag er det ikke så godt lenger. Og jeg har som regel ikke bare ét mislykket brød, jeg baker 4 i slengen. Så da sitter jeg med nesten 4 klosser av noen brød. Tidligere ble slikt gitt til hønene vi hadde for flere år siden, og da vi ikke hadde høns lenger ble brødene gitt til svanene i sjøen like nedenfor oss. Kanskje det var en grunn til at de ble nesten håndtamme og spiste rett av hånden…

Tørket brød

Men så får man et lysglimt av en idé iblant. I stedet for å gi brødene til fuglene, som jo likevel finner mat selv, så skar jeg det i tynne skiver og tørket det i komfyren på varmluft. Ypperlig erstatning for kavring, og en avveksling når man er lei knekkebrød og ikke kan spise brød fra butikken. Like genialt med smør og ost eller marmelade som knust i en skål med surmelk over.

Så ikke kast brødet, det kan få et nytt liv.

4 responses to “Ikke kast gammelt eller mislykket brød

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..