Sjokolademousse

Denne moussen ble laget dagen etter at jeg laget «bryllupskaken» til min manns kollega. Planen var å sprøyte en kremkant nede langs kanten av kaken, men som vanlig når jeg baker blir det alltid en forandring fra den opprinnelige planen. Dermed satt jeg igjen med 3-4 dl ferdig pisket krem.

Sjokolademousse

Sjokolademousse er ikke noe som ofte blir laget, men jeg fant ikke på noe annet å bruke kremen til. Det var liksom litt for mye å ha til varm kakao/sjokolade. Men en liten dessert midt i uken er ikke å forakte.

Her er hva jeg laget mousse til tre stykker av:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 1/2 dl sterk kaffe
  • 1 egg
  • 3-4 dl ferdig pisket krem

Ha sjokolade og kaffe i en kjele med høye kanter eller et litermål av stål som er beregnet på å kunne brukes på komfyren. La sjokoladen smelte på svak varme. Når alt er smeltet har du i egget og bruker en håndmikser og visper til det tykner. Ikke la massen koke. Sett det hele i kaldt vann og pisk mens massen avkjøles. Bland inn kremen og fordel moussen i 3 porsjonsskåler. Settes kaldt et par timer før servering.

Sjokolademousse

 

2 responses to “Sjokolademousse

  1. Hm, hm… De ser knallgode ut.. Godt at du kunne lage noe av det du hadde for mye av.. Har du peiling på hva som er gode juicepresser?

    Ha en fin uke..

    • Juicepresser har jeg ingen erfaring med, annet enn at jeg prøvde en billig-variant for sikkert 10 år siden. Men det jeg hører og ser rundt om er at Wilfa og Phillips får gode omtaler. Det er juicepresser, ikke sentrifuger.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..