Cakepops til bryllup

Vår nevø giftet seg i helgen som var, og tante var spurt om å lage cakepops. Jeg fikk helt frie tøyler hva smak angikk, så jeg tok da utgangspunkt i brudgommens yndlingskake fra barndommen – surmelkskake. Ikke den helt samme varianten som jeg lagde de forrige popsene av. Den hadde jeg endret litt på. Denne gangen brukte jeg den opprinnelige gamle oppskriften som jeg kan huske fra jeg var liten.

Cakepops

Veldig enkelt egentlig

 • 7,5 dl kulturmelk
 • 7 dl sukker
 • 1,5 ss kanel
 • 1,5 malt nellik
 • 1 ss natron
 • 150 g smeltet smør
 • 9-10 dl speltmel

Bland alt og stek i en stor langpanne nederst i komfyren på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl.

Smuldre kaken og kna inn et 300 grams beger med Philadelphiaost. Juster evt med litt vann eller melk. Så er det bare å følge den vanlige prosedyren med å trille kuler som skal avkjøles, festes pinner i og trekkes med sjokolade eller f.eks Candy Melt. Selv foretrekker jeg Candy Melt, da slipper jeg å temperere sjokoladen…

Denne oppskriften ga 100 cakepops, da gikk det i tillegg med nesten 700 g Candy Melt og 3 bokser med strøssel. Greit å vite til en annen gang. Kanskje jeg lager kulene litt små i forhold til andre, men da blir det en passelig munnfull. Jeg får skylde på mine små hender..

Cakepops

 

Krydder til kaken kan du forresten finne rimelig her: Krydderia.no

 

4 responses to “Cakepops til bryllup

  • Tusen takk! De var hvertfall veldig fornøyde. Håper du og har hatt en fin himmelsprett, min har bestått av kjøring fra Hamar til Egersund. 🙂
   Klem tilbake.

 1. Hmmm… De så nydelige ut! Min sønn fyller snart 5 år – kanskje jeg skulle ha prøvd meg på disse? Aldri vært i nærheten av å lage cakepops før..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..