Sommer og grillkos med storfamilie

Sommeren har titten innom i dag. Heldigvis, får en si. Vi hadde invitert min manns søster med familie til middag da de om ikke lenge flytter nordover til Trøndelag. I tillegg til dem kom også svigermor, en svigerinne til med mann og deres eldste sønn med sine to små gutter. 19 stykker hadde hatt lite plass om vi skulle samlet oss innendørs, men med godværet passet det fint å grille.

Grillbuffet

 

Litt av godsakene, og spa’et egnet seg ypperlig som buffet…

Mannen i huset sto som vanlig for selve grillingen og det som skulle grilles. Fruen i huset – meg – sto for tilbehøret… Er det ikke slik de fleste har det tro? Noe tilbehør ble brakt med av gjestene, deriblant svigermors berømmelige potetsalat, en grønn salat og en M-kake.

På grillen havnet noen spidd med reinsdyrkjøtt og noen spidd med kylling. Krydderier og grillsauser har jeg ikke oversikt over – mannen blander litt av ditt og litt av datt. Sommerkoteletter til de som liker det, og selvsagt pølser til de minste.

Endel av tilbehøret har jeg blogget om tidligere, annet vil komme. Så det er bare å følge med..

Baguetter

Hvitløksbrød hører med til grillmaten, og denne gang hadde jeg bakt baguetter av spelt og durum som jeg snittet og la i hvitløkssmør. Baguettene kommer det oppskrift på i et senere innlegg. Vil du vite hvordan jeg lager hvitløkssmør og hvitløksbrød kan du sjekke innlegget her: Hvitløksbrød

 

 

PestoPesto er vel ikke det man forbinder med grillmat, men jeg har laget en variant likevel. Den er laget med mandler i stedet for pinjekjerner, og med fetaost i stedet for parmesan. Oppskrift på den finner du her: Pesto

 

TzatsikiGresk tzatsiki er en av mine favoritter, og selv om jeg har blogget den tidligere, legger jeg oppskriften her en gang til.

  • 1/2 kilo gresk yogurt
  • 1/2 agurk
  • 2 store hvitløksfedd ( eller fler om du liker hvitløk)
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1/2 ss salt

TzatsikiRiv agurken fint på rivjern og strø over litt salt. Riv den gjerne på et klede, da er det lettere å vri ut fuktigheten. Bland agurken i yogurten og ha i olje, eddik og finrevet hvitløk. Smak til med salt. Lag gjerne tzatsikien litt på forhånd, smaken kommer bedre fram om den får stå litt.

 

Etter å ha spist oss mer en mette, ble bordene behørig ryddet før kaffe, kaker og desserten ble satt ut. Da var den ene delen av buffetbordet i skygge slik at kakene ikke ble stående i solen.

Karamellpudding

Svigermor hadde med seg hjemmelaget karamellpudding, som du finner oppskrift på her: Karamellpudding. Den er så god at Magne i VG plukket den ut til Lesernes VG for en tid tilbake…

 

PavlovaSelv hadde jeg laget en Pavlova i langpannen, og den kommer det oppskrift på ved en senere anledning. Den fikk et lag med pisket kremfløte og ble overstrødd med jordbær og blåbær. En klassisk sommerkake hos oss.

 

Min svigerinne hadde med seg en kake hun kalte M’kake. Den har jeg ikke bilde av, og heller ikke oppskrift til. Men bunnen var en type marengsbunn med Ritzkjeks, denne ble delt i to og dekket med en sjokoladekrem og lagt dobbel. På toppen bredde hun et lag med pisket krem og strødde over hakket M.Sjokoladecupcakes

Mitt siste bidrag var sjokoladecupcakes, en variant jeg ikke har blogget tidligere. Men oppskriften kommer…

 

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..