Speltbrød med byggryn

Jeg pleier mange ganger å koke en litt stor mengde med byggryn som jeg har stående i kjøleskapet. Greit å ty til og fort gjort å varme opp i forhold til å koke ny. Kald kokt bygg er også ypperlig som en sunn dessert, se bare dette innlegget: Hverdagsdessert av bygg. Og kokt bygg holder seg fint en uke i en tett boks i kjøleskapet.

Nå fikk jeg likevel et lite dilemma. Hyttetur står for døren, og jeg sleper ikke med meg en boks med bygg. Den havnet i stedet i en brøddeig. Og resultatet ble saftige og gode brød. Deigen ble nesten laget etter no-kneadmetoden.

Speltbrød

 

Oppskrift på 4 litt små brød i halvannen liters brødformer. Kanskje 3 former er bedre??

  • 25 g gjær
  • 3 dl eplejuice
  • 1 liter kaldt vann
  • 1/2 dl olivenolje
  • litt salt
  • 1,3 liter ferdig kokte byggryn
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl Fiberfin
  • ca 1 kg siktet spelt

Løs gjæren i væsken. Ha i olje og salt. Saltet avhenger litt av mengde salt når byggen ble kokt, jeg hadde i en snau spiseskje. Ha i bygg, fiberhusk og Fiberfin. Tilsett spelt og bland deigen forsiktig. Spelt skal som nevnt tidligere ikke knas for mye. Deigen blir litt løs. Sett den i kjøleskapet over natten.

Ha deigen over på melet bord og brett den sammen noen ganger. Del den i fire og form lett avlange brød som legges i smurte former. Etterhev i 2-3 timer på kjøkkenbenken. Stek nederst i komfyren på 200 grader i 50 minutter. Hvelv brødene ut av formene og stek dem i 15-20 minutter til uten former. Avkjøl på rist.

Speltbrød

 

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..