Pølseskryt

Nok et innlegg om spekepølser, bare at nå er de første begynt å bli ferdige. Tidligere år har vi brukt naturtarm, i år prøvde vi med fibertarm. Litt skeptisk, men det var heldigvis ubegrunnet. Det ble pølser i flere omganger da min mann har vært rundt og slaktet i flere vendinger. Noen pølser er ren hjort, andre er en blanding av elg, sau og geit. De siste pølsene er av kun sau. Totalt har det blitt laget spekepølser av over 19 kg kjøtt. Legger vi til pølsene en kompis var hos oss for å lære å lage, nærmer vi oss 25 kg.

Spekepølse

De første pølsene er blitt behørig smakt på – opptil flere ganger. Geniale som julegaver, og med vakuumpakker er det heller ingen som kan lukte seg fram til hva som er i julegaven.

Fasongen blir så som så, men smaken er det ingenting i veien med. Tørkeprosessen går nok litt fort, selv om pølsene blir dusjet med vann med jevne mellomrom.

Spekepølser

4 responses to “Pølseskryt

    • Takk! 🙂
      Hjemmelagde gaver er vel litt ekslusive, enten det er mat eller hjemmestrikket. At man har laget noe med omtanke, brukt av sin tid, med tanke på å glede en annen person.

    • Takk det samme!
      Vakumpakkeren fikk vi brukt av en kompis som fikk seg en større. Veldig praktisk. Har vakumert mye røykelaks og diverse fileter. 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..