Siste avling omsider i hus

I vår sådde jeg endel rare frø, i tillegg til helt vanlige og ordinære frø. Hvorfor skal alt være kjedelig og normalt?? Rapidsalat, crispisalat og ruccola var vel blant det vanlige. I tillegg prøvde jeg på hvite kjempegresskar og peanøtter, men de kom så sent i jorda at gresskarene ble heller minivarianter – som ble tatt av frosten. Men gulrøttene på friland ble fantastiske! Lilla gulrot, søte og smakfulle. Dessverre har enkelte en formening om at gulrøtter skal være oransje – og nektet følgelig å spise dem. Etter koking smitter de av på andre grønnsaker, slik at de egner seg best alene i serveringsskålen. Dette har gjort at de har blitt stående i jorden helt til frosten kom. Da satt de fast i frosset jord, like dypt som gulrøttene var lange. Det skulle min kjære grønnsaksdyrkende bestefar ha sett…

Gulrøtter

1 desember og første søndag i advent ble de omsider tatt opp av jorden. Ingen råtne gulrøtter etter frosten, bare sprø og fine.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s