Siste avling omsider i hus

I vår sådde jeg endel rare frø, i tillegg til helt vanlige og ordinære frø. Hvorfor skal alt være kjedelig og normalt?? Rapidsalat, crispisalat og ruccola var vel blant det vanlige. I tillegg prøvde jeg på hvite kjempegresskar og peanøtter, men de kom så sent i jorda at gresskarene ble heller minivarianter – som ble tatt av frosten. Men gulrøttene på friland ble fantastiske! Lilla gulrot, søte og smakfulle. Dessverre har enkelte en formening om at gulrøtter skal være oransje – og nektet følgelig å spise dem. Etter koking smitter de av på andre grønnsaker, slik at de egner seg best alene i serveringsskålen. Dette har gjort at de har blitt stående i jorden helt til frosten kom. Da satt de fast i frosset jord, like dypt som gulrøttene var lange. Det skulle min kjære grønnsaksdyrkende bestefar ha sett…

Gulrøtter

1 desember og første søndag i advent ble de omsider tatt opp av jorden. Ingen råtne gulrøtter etter frosten, bare sprø og fine.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..