Konfirmant på fisketur

En av min manns kollegaer har en sønn som sto til konfirmasjon i dag. I den anledning ble jeg spurt om jeg ville bake kake til den store dagen. Den stolte far ønsket ikke ferdigkjøpt marsipankake og den stolte mor er visstnok ikke så bakekyndig. Ikke noe problem, jeg spurte faren hva gutten likte å drive på med – og hadde hele temaet klart da han sa at gutten godt likte å dra ut for å fiske. Litt gøy må man ha så jeg lagde en konfirmant med skikkelig krøll på fiskesnøret…

Konfirmantkake

Kaken er et helt vanlig sukkerbrød, stekt i en 26 cm form. Den er deretter delt i 3 og fylt med hjemmelaget solbærgelé og pisket kremfløte. Kremfløte er også smurt over hele kaken før den er dekket med marsipanlokk. Nede langs kanten er det sprøytet en kant av krem. Til en kake på denne størrelsen går det med ca 1,3 dl kremfløte.

Alle figurer er formet for hånd av marsipan. Båten er laget dagen før konfirmanten for å være stabil nok til å tåle vekten av en figur. Hele figuren har fått tørke noen dager før de ble plassert på kaken. Teksten er malt på med tynn pensel med geléfarge utrørt i litt vann. Neste gang skal jeg droppe vannet da fargen ble litt for utflytende.

Fiskende konfirmant

 

 

Konfirmant

 

Litt oppgitt og forvirret kanskje?

One response to “Konfirmant på fisketur

  1. Tilbaketråkk: Konfirmant på fisketur | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..