Surmelksrand

Dette er en god gammel sommerdessert. Lett syrlig og forfriskende, og ikke minst, veldig enkel å lage. En gammeldags dessert som er å finne i mine gamlekokebøker med en skrift få klarer å lese i dag. Like aktuell i dag, og kan lett lages både sukkerfri og laktosefri. Server den gjerne med friske eller nyrørte bær, eller klassisk med rød saus. Sausen kan lages av pose eller av sterk saft som jevnes med potetmel. Smak og behag.

Surmelksrand

Dette trenger du til 4-5 personer:

  • 1 liter kulturmelk
  • 4-5 ss sukker (eller annen søtning)
  • 10 ts gelatinpulver (eller 10 plater gelatin)
  • 1/2 dl kokende vann

Visp melk og surmelk sammen. Løs opp gelatinpulver i kokende vann. Bruker du gelatinplater, må disse bløtlegges først. Klem da ut vannet og løs dem opp i kokende vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i den sure melken mens du visper godt. Hell blandingen i en randform eller bolle og sett kaldt til den er stivnet, gjerne over natten. Dypp formen et lite øyeblikk i varmt vann og hvelv puddingen over på et fat. Server med rød saus.

Denne desserten kan lages med andre syrnede produkter som f.eks drikkeyogurt, Biola eller vanlig yogurt. Da trenger du ikke tilsette ekstra sukker/søtning. Og for laktosefri variant kan du bruke Biola laktosefri med blåbærsmak.

One response to “Surmelksrand

  1. Tilbaketråkk: Surmelksrand | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..