Tomatsalat

Selv om ikke sommeren har vært av de fineste iår, har mye av maten blitt tilberedt og spist ute. Mye god grillmat, både kylling og biff. Svin blir som regel ikke brukt her, og de få gangene mannen har trodd han har gledet sønnen med svinekjøtt, har ungdommen rynket på nesa. Han har ikke vært vant med svinekjøtt, stakkar.. Kun farmors røkte svinekam.

Tomatsalat

En gjenganger på middagsbordet denne sommeren har vært tomatsalat. Enkelt og veldig godt – om du liker tomater da. Det er jo selvsagt en forutsetning. Noen eksakte mål har jeg ikke, den blir laget litt på slump og tilpasset antall personer, men her er ingrediensene:

 • smaksrike tomater
 • rødløk
 • hvitløk
 • frisk basilikum
 • himalayasalt eller havsalt
 • grovmalt pepper
 • god olivenolje
 • balsamicoeddik
 • evt mozzarellaost

Skjær tomater i litt store biter og rødløk i strimler. Grovhakk basilikum og finhakk hvitløk. Ha tomater, løk og basilikum i en bolle/skål og dryss over krydder. Ringle over olje og litt balsamicoeddik. og bland alt lett sammen. Topp gjerne med biter av mozzarella om du liker det.

 

3 responses to “Tomatsalat

 1. Det blir jo slik at jo dårligere sommervær jo mere tid bruker vi rundt middagsbordet. Italiernerne ville nok rynket på nesa over din bruk av eddik, men jeg synes det er greit både med og uten.

 2. Tilbaketråkk: Blomkål/brokkolisalat | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..