Golfkake

Nå i helgen hadde jeg en bestilling på en marsipankake til en jubilerende golfspiller. Og det er første gang jeg har laget en grønn marsipankake.. Jubilantens barnebarn har cøliaki og laktoseintoleranse så kaken ble tilpasset deretter.

Golfkake

Glutenfri kakemixSelve bunnen er mitt vanlige sukkerbrød tilpasset en form på 26 cm, bare at jeg har byttet ut spelt og potetmel med glutenfri melmix. Jeg har brukt en fra Bobs red mill, men du kan fint bruke Toro kakemix.   Litt av røren hadde jeg i en liten form på 10 cm for å kunne bygge kaken litt opp på midten for å illudere en liten bakketopp.

Kaken ble fylt med sitronkrem laget med laktosefri margarin, og pisket krem av laktosefri kremfløte. Utsiden av kaken ble smurt opp med pisket krem.

Golfkake

Sandgropen ble laget ved å lage en liten fordypning i kaken. Her ble det lagt på en ufarget kjevlet bit marsipan. Her ble det lagt over en bit bakepapir. Deretter ble kaken trukket med grønn marsipan og sandgropen ble skåret ut og bakepapiret fjernet. Den ufargede marsipanen ble penslet med litt vann og strødd med lyst rårørssukker for å få en sandete effekt.

Golfspilleren og buskene er laget i marsipan, vimpelen er marsipan på et grillspidd. Figuren er festet til kaken med tannpirkere.

Ingen heksekunst å tilpasse en festkake til personer med intoleranser.

Golfake

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..