Blodpannekaker

Før i tiden var høsten tiden for slakting. Alt på dyret ble nyttegjort, deriblant blodet. Det ble brukt til blodpudding, blodkomle og som oppskriften her, blodpannekaker. Nå er dette en råvare som er vanskelig tilgjengelig. Jeg har en mann som slakter hjemme hos enkelte bønder, og da tar han som regel med seg hjem noen liter. Oppskriften nedenfor her, er en gammel oppskrift som kommer fra min svigerfars tante. Opprinnelig var målene oppgitt i kopper, men jeg har endret dem til desiliter.

 

Blodpannekaker

2 egg

2 dl sukker

6 dl hvetemel (speltmel)

1,5 ts bakepulver

1/4 ts nellik

1,5 ss kanel

0,5 liter blod

melk

Bland alt det tørre. Ha i blod og egg. Spe med melk til passe røre. Jeg brukte ca 2,5 dl melk. La røren stå en stund og svelle før steking.

 

De ferdige pannekakene serveres med smør. Oppbevares i kjøleskap.

3 responses to “Blodpannekaker

  1. Tilbaketråkk: Om kjøtt og pølser og utnytting av alt på et slaktet dyr. | Smakebiten·

    • KJære vene, jeg har aldri talt dem. 🙂 Men om jeg skal tippe så får jeg rundt 15 tror jeg. Det er jo litt hvor tykke du lager dem også – og hvor stor panne du har.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..