Skoleboller – ikke akkurat skolemat

Hvorfor i alle dager heter det skoleboller eller skolebrød? Det er ikke akkurat det jeg ville sendt med barna i skolesekken da de gikk på skolen… Skolemat eller ikke, godt er det hvertfall.

Jeg bruker som nevnt spelt når jeg baker, og det går ypperlig til bollebakst også. Det er bare å huske å ikke kna deigen for mye. Oppskriften finner du her.

Etter at deigen er ferdig hevet, har du den over på bakebordet og former litt store boller. Legg dem på et kledt stekebrett og trykk dem litt flate. Sett dem gjerne litt tett, da unngår du at de tørker for mye ut under stekingen.

La dem stå 5-6 minutter, så setter du peke- og langfinger på begge hender i midten av hver bolle og drar utover så du får et dypt, vidt søkk i hver bolle. Dette gjør du noen ganger mens bollene etterhever. Det kan være ganske tynt lag deig i bunnen av bollene.

Når bollene er ferdig hevet, fyller du vaniljekrem i midten. Ikke fyll helt til randen av hullet, da bare tyter det utover kanten. Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men det går fint med ferdigkjøpt også.

Stek bollene litt høyt i stekovnen på 225 grader til de er fint gylne. Jeg pleier som regel aldri pensle med egg, da heller litt melk.

Avkjøl på rist. Like før servering blander du litt tynn melisglasur som du stryker over bollene. Ha kokosmasse i en dyp tallerken og dypp bollene raskt i kokosen. Skal de fryses, gjøres det uten melis og kokos.

 

One response to “Skoleboller – ikke akkurat skolemat

  1. Tilbaketråkk: Skolebollens dag | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..