Klippekrans med sitronfyll

Ingenting er så godt som nybakt gjærbakst, og så lukter det så godt i hele huset. Jeg feiret bursdag for litt siden og i den anledning lagde jeg klippekrans. Det må være flerfoldige år siden sist… Men jeg lagde en egen vri på den og fylte den med sitronkrem.

Utgangspunktet er en vanlig søt gjærdeig, som du finner oppskrift på i mitt tidligere innlegg, men jeg halverte mengden og laget to kranser. I tillegg ble den laget med bare vann og med melkefri margarin da min mor er litt ømfintlig overfor melk. Og fyllet besto av sitronkremen jeg skrev om for litt siden.

Etter å ha gitt deigen en god forheving, klappet jeg den ut til et rektangel på benken. Den var så medgjørlig og fin at jeg ikke trengte kjevle i det hele tatt. Litt av hemmeligheten med å bake med spelt – den skal ikke knas, bare strekkes.

Sitronkrem ble smurt utover leiven, som deretter ble rullet sammen og lagt på stekebrett. Litt omstendelig prosess da deigen var litt lealaus… Men jeg fikk da skyflet den over.

 

 

 

Selve klippingen og formingen av kransen gjøres ved å klippe snitt på skrå i deigpølsen. Så brettes snittene utover til hver side. Jeg klippet alt opp først og fant ut at det var lite lurt. Da klebet deigen seg sammen igjen. Så det smarte er å klippe og brette etterhvert.

 

 

 

Hev godt opp, en halvtimes tid, og stek midt i komfyren på 200 grader til kransen har fått fin farge. 20 minutter ca? Avkjøl på rist.

Ved servering kan kransen eventuelt dekoreres med melisglasur.

Den andre kransen ble laget med sukker og kanel, og da klippet og brettet jeg etterhvert… 😛

 

 

3 responses to “Klippekrans med sitronfyll

  1. En kjempegod ide! Jeg har alltid syntes det ser så vanskelig ut å lage klippekrans, men jeg tror igrunnen jeg skulle fått det til bare jeg hadde satt igang. Det med at du har sitronfyll inni virker som veldig friskt og godt 🙂

    Ha en flott helg Anne-Lise 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..