Tandoori-krydret biff

Biff på en vanlig hverdag er å unne seg litt luksus. Nå skal det riktignok sies at jeg har tilgang til slakteriets butikkutsalg og får  rundbiff og flatbiff til en langt billigere pris enn i matbutikkene. Rent storfekjøtt er i tillegg magert og passer for de fleste i januardagene – hvor hvert ukeblad er proppet med forskjellige dietter og kurer etter at de først har dynget oss ned med oppskrifter på kaker og fet mat i desember.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biffen denne gangen har jeg krydret litt annerledes enn den klassiske salt og pepper-varianten, jeg har brukt tandoori masala. Riktignok et krydder som anbefales til kylling, lam og fisk, men nå har jeg vel aldri fulgt en anbefaling slavisk… Sammen med biffen har jeg wokede grønnsaker og ris, et rask måltid etter en lang dag på jobb.

Til to voksne trengs:

  • 150-200 g flatbiff eller rundbiff pr person
  • 2 toppede ss gresk eller tyrkisk yogurt
  • 1 ts tandoori masala
  • smør til steking
  • 200 g wokgrønnsaker etter eget valg
  • litt tamari soyasaus
  • 1 dl ris
  • 2 dl vann

Skjær kjøttet i skiver på ca 2 cm. Bland krydderet i yogurten og vend kjøttstykkene i blandingen. La dem gjerne ligge litt slik at krydderblandingen får trekke litt inn i kjøttet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smelt smør i en stekepanne og la pannen bli ordentlig varm. Stek biffene raskt på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Legg dem til side en liten stund. Imens varmer du olje i en vid gryte eller panne med høye kanter til grønnsakene. Når det gjelder grønnsaker velger du det du liker, enklest er det med en ferdig wokblanding. Surr grønnsakene mens du steker ferdig biffene på litt svakere varme. Jo hardere kjøttet blir under steking, dess mer gjennomstekt blir den. Smak og behag. Jeg liker den best litt rå inni.

Risen kokes mens biff og grønnsaker stekes. Smak til grønnsakene med litt soyasaus og server.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..