Oppsummering av 2015

Godt nyttår – litt på etterskudd!

Nyttår

2015 har vært et innholdsrikt og litt travlere år. I skrivende stund har jeg snart vært min egen sjef i 2 år. Det har medført at tankene har vært litt mer på jobb, i tillegg til faktisk mer tid på jobb. Dermed har det blitt mindre tid på blogging – selv om idéene har vært der. Noen innlegg har det blitt likevel, og bloggen har økt i besøkstall. I dette innlegget får du en gjennomgang av de 10 mest besøkte innleggene i 2015. Klikk på bildene og du kommer til innleggene.

Nr 1. Tørre vafler

Etter tallene å dømme er det mange som har hatt tørre vafler som julekaker i 2015. I november begynte tallene å øke på disse kakene – og i desember hadde innlegget over dobbelt så mange visninger som nr 2 på desembervisningene. Dette gjorde at tørre vafler seilte opp som det mest sette innlegget i 2015.

Tørre vafler

Nr 2. Pavlova i langpanne

Pavlova – eller marengskake som det kalles her – er en enkel kake. Det er en klassiker hos oss om sommeren, dekket med krem og sommerens bær. På 80-tallet ble den stort sett servert med krem og avsilt fruktcoctail, hvor man plukket ut de røde kirsebærene og danderte dem fint langs kanten. Ringle gjerne over litt smeltet sjokolade og dryss på litt grønne urter som sitronmelisse eller mynte.

Pavlova

Nr 3. Luftige speltrundstykker

Alt mitt bakverk blir laget med speltmel. Og svigermors rundstykker seiler opp på tredje plass. Gjærdeig av spelt har en tendens til å kunne bli tørt og tungt, hemmeligheten er å ikke kna deigen. Disse rundstykkene blir alltid saftige og gode, dersom du behandler deigen med nennsom hånd.

Speltrundstykker

Nr 4. Hjemmelaget rekesalat

Med en mann som simpelthen elsker reker, blir det noen rekemåltid i løpet av et år. Hadde det vært opp til ham, hadde vi hatt reker og loff hver lørdags kveld. Det hender også midt i uka at han kjøper seg et lite kilo med ferske reker til lunsj. Som regel blir det også reker igjen til å lage rekesalat av, noe yngstesønnen elsker på brødskiva.

Rekesalat

Nr 5. Sviskekake

Denne kaken er en av de gamle klassiske kakene, og like aktuell i da som for 40-50 år siden. I min variant har jeg også med tips til å gjøre kaken diabetikervennlig eller lavkarbo – kanskje derfor jeg har hatt så mange visninger.

Sviskekake

Nr 6. Å lage sitt eget hvitløksbrød

Hvitløksbrød smaker veldig godt til supper og grillmat, og i frysedisken finnes ferdige baguetter med hvitløkssmør. Men du kan veldig enkelt lage hvitløkssmør selv og ha inni dine egne rundstykker eller baguetter.

Hvitløksbrød

Nr 7. Brun saus fra bunnen av

Husker du timene på skolekjøkkenet hvor ungdommer i sin mest hormonfylte fase av livet skulle lære å lage saus fra bunnen av? Ikke særlig vellykket etter som jeg husker. Som voksen og nyetablert frue gikk det mye i posesauser, til nød kunne jeg jevne kraft fra en stek. Senere i livet ble det mer aktuelt å lage mat fra bunnen av, og da kom gamle kunster fra skolekjøkkenet godt med. Og det smaker jo så mye bedre av den brune sausen om du bruner melet først. Og det ser ut som mange vil friske opp kunnskapene.

Brun saus

 

 

 

Nr 8. Solbærgelé på gammelmåten

Slik ble gelé kokt i «gamle dager». Da fantes ikke tykningsmidler, men man utnyttet bærenes egen pektin sammen med sukker for å få geléen stiv.

solbærgelé

Nr 9. Bollefrikassé

God, norsk middagsrett. Kjøttboller i frikassésaus. Enten du lager kjøttbollene fra bunnen av, eller velger ferdigkjøpte.

frikassé

Nr 10. Koking av rogn

Sist på lista er innlegget om koking av rogn. Nå nærmer det seg sesong for rogn igjen og folk har begynt å lete etter veiledning på koking. Rogn er en fantastisk råvare, og kan spises både varm og kald. Eller du kan lage kaviar av den.

Rogn

Mange av disse innleggene er gjengangere på tidligere års topp 10 lister. Hvis du vil se disse listene, kan du klikke deg videre på listen under:

3 responses to “Oppsummering av 2015

  1. Tilbaketråkk: Takk for 2016 – velkommen 2017 | Smakebiten·

  2. Tilbaketråkk: Godt nytt år – et stykke inn i 2018 | Smakebiten·

  3. Tilbaketråkk: Forsinket godt nytt år 2019! | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..