Prøvebaking av cupcakes til bryllup

Jeg er blitt forespurt å bake cupcakes til et brudepar som vil ha cupcaketårn i stedet for tradisjonell bryllupskake. En gøyal utfordring. Som seg hør og bør er det vanlig å bake en smaksprøve. Brudeparet ønsket cupcakes med sitron, så jeg lagde to varianter.

 

Cupcakes

Bildet er tatt med mobiltelefon, derav kvaliteten

Den ene er mine gulrotcupcakes hvor jeg fjernet kanel og litt av oljen og tilsatte saften av en sitron i stedet. Den andre varianten er sitroncupcakes fra Ingrid Hancocks bok.

Tanken var å lage to varianter med frosting, den ene finner du i innlegget om sitricupcakene, den andre tenkte jeg skulle være en sjokoladefrosting. Den ble ubrukelig. Langt bak i bakhodet hadde jeg en tanke om at hvit sjokolade og gelefarger er en dårlig kombinasjon. Og når det da ble blandet med sitron sprakk hele kremen.

Da ble det vanlig ostefrosting i stedet. Men så skal man være nøye og følge oppskriften slavisk, noe som innebar bruk av margarin. Vel, etterpå gikk resten av margarinpakken i søpla. Her hadde også frostingen en tendens til å skille seg, noe som aldri har skjedd når jeg har brukt meierismør. I tillegg ble den veldig løs i seg, samme hvor mye melis jeg hadde oppi. Og det er grenser for hvor mye mer melis man kan tilsette enn der oppskriften tilsier.

Typisk at slikt skjer når man skal levere det til andre, men nå var smaken det viktigste denne gangen.

Hva valget falt på? Brudeparet bestemte seg for rene sitroncupcakes. Og blåfargen du ser her er slik bruden ønsket. Halvdelen hvite og halvdelen blå.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..