Smakebiter fra Hellasferien

Egentlig hadde jeg tenkt å komme med et innlegg like etter ferien, men det gikk i glemmeboken. Men bedre sent enn aldri… Å reise med hveteintoleranse krever enten god viljestyrke eller gode hjelpemidler. Jeg tyr til hjelpemidler når fristelsene står i kø. IHerb har en fin enzymblanding som fungerer veldig fint. 3-4 kapsler til et måltid som inneholder hvete, så har jeg ingen problemer. I norske helsekostbutikker fås også SuperZym som virker på samme måten.

Her er litt matminner fra vår ferie til Naxos og Santorini i sommer. Av en eller annen årsak har jeg tatt mye bilder av søtsaker denne gangen…

Gresk yogurt

Lunsj, gresk yogurt med valnøtter og honning, og frappé – den gode greske iskaffen.

Kyllingmiddag

Kylling med mynte og kylling med estragon. Og klassisk gresk salat. Rosévin og vann til drikke.

Gresk grill

Grillmat til 2. Dette maktet vi rett og slett ikke å spise opp. Her er lammekoteletter, kyllingspyd, biff, greske kjøttkaker, greske pølser ris og pommes frites. Dette måltidet inntok vi på en av våre faste restauranter som trygt kan anbefales. Er du i Kamari på Santorini noen gang, så ta turen innom Taverna Andreas. Andreas har overtatt restaurantdriften etter sin far og bestefar. Kjempetrivelig sted.

Kalamari

Jeg har alltid vært glad i blekksprut, men denne gangen ble det en stopp. Dette er stuffet kalamari – stuffet med bl.a fetaost, og det ble for mektig. Første biten var god, andre også – men så begynte maten å vokse i munnen… Litt dårlig bilde, men lysforholdene var heller ikke gode..

288

Egentlig er jeg ingen pilsdrikker, jeg er mer glad i mørkt øl. Men i varmen smaker det godt med en kald gresk øl, enten Mythos eller Alpha.

Pannekake med frukt

Over til søtsaker… Pannekaker er de gode på. Her med Nutella og frukt.

Nutellapannekake

Helt plain Nutellapannekake. Og en cappucino..

Brownie

Mannen var dessertsugen en sen kveld og bestilte en brownie. Han tenkte på et lite stykke, men denne ble litt vel stor… 🙂

Pannekake med is

Enkel Nutellapannekake med is. Ikke alle steder var like kreative…

Banansplit

Den obligatoriske bananspliten hører også med på ferie.

Gresk kaffe

Gresk kaffe kommer man heller ikke utenom. Denne fikk jeg smaken på nå, men da uten sukker. Med sukker har jeg ikke syntes den var god i det hele tatt. Oppskrift til denne har jeg lagt ut her: Gresk kaffe

Vin

Og hjemturen ender alltid opp med overvekt… Her er dessertviner, Kitronlikør fra Naxos, hvitvin og rosévin.

Ellers vil jeg anbefale to fine restauranter på Naxos, disse ligger litt tilbaketrukket fra jetsetlivet på kaipromenaden. Så om du liker å nyte maten i fred og ro med en fantastisk utsikt, så ta turen til Roof Garden Oniro eller Taverne Kastro Obs. Kastro er veldig populær, så der kan du måtte vente på bord…

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..