Mormorbiff

Mormorbiff er regelrett gammeldags bankebiff. Navnet kommer fra min manns familie, hvor hans mormor pleide å lage denne retten. Biff som mormor lagde den, da ble det mormorbiff. Første gang jeg skulle få servert biff hos min svigerfamilie ble jeg rimelig paff. Biff slik jeg er vant med, er et stykke kjøtt som er lett rosa til blodig i midten, servert med f.eks bakt potet. Her ble jeg i stedet servert tynne kjøttstykker i brun sjysaus. Senere har denne matretten blitt innlemmet i vår husholdning også – og kalles bare mormorbiff.

 

Du trenger følgende til 4 personer:

  • 600 – 800 g rent storfekjøtt, rundbiff, flatbiff eller bankekjøtt
  • løk, masse løk (2-3 store)
  • salt og pepper
  • smør til steking
  • vann
  • maisenna- eller potetmel

Kjøttet skjæres i skiver og bankes med baksiden av en kniv både på kryss og tvers. Krydre med salt og pepper og brun kjøttstykkene raskt i smør varm panne. Legg kjøttet i en jerngryte etterhvert. Grovhakk løk og fres den lett i smør før den has i gryten sammen med kjøttet. Hell på vann til det dekker og la det hele trekke på svak varme til kjøttet er godt mørt. Rør ut maisenna eller potetmel i litt vann og jevn stekekraften slik at du får en tynn saus.

Serveres med kokte poteter, erterstuing eller kålstuing og tyttebærsyltetøy. Sylteagurk, rødbeter og rognebærgele smaker også godt til.

One response to “Mormorbiff

  1. Tilbaketråkk: Finalister i Smak for Alle utfordringen·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..