Hummersuppe som forrett til to

Vi fikk tilfeldigvis tak i billig hummer, datoen var like før den gikk ut. Husbond har tidligere fisket hummer selv som vi har fryst ned, men været de siste høstene har ikke vært så fristende for hummerfiske.

Hummersuppe

Med ferske reker og hummer ble det litt snev av luksus på en helt vanlig fredag. Dette er en liten oppskrift da vi bare er to i huset som liker hummer, men vil du lage til flere er det bare å f.eks doble oppskriften.

Ingredienser til en snau halvliter suppe:

 • 1/2 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 gulrøtter
 • litt smør
 • en halv ss speltmel
 • ca 3 dl kraft kokt på rekeskall
 • ca 1 dl hvitvin
 • en skvett matfløte
 • hummerkjøtt fra klørne på 2 middels hummer (kokte vel og merke)
 • dill
 • pepper
 • gressløk

Skjær løk i tynne strimler, hvitløken i små biter og gulrøttene i tynne strimler. Surr det i smør i en gryte. Dryss på litt mel og spe med kraft. Tilsett vin og fløte. Ha i litt tørket eller frisk dill og litt pepper. Sannsynligvis trengs ikke salt da rekekraften som regel er salt nok.

Ha i hummerkjøtt og gressløk like før servering. Serveres med godt brød, denne gangen ble det helt ordinær loff stekt i langpanne og skåret i stykker. I tillegg hadde vi dampede blåskjell ved siden av.

Litt dårlig bildekvalitet da det er tatt med mobiltelefon i dårlig lys.

One response to “Hummersuppe som forrett til to

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..