Pølsegrateng

Som jeg sa til mann og sønn. Nå har jeg laget noe jeg aldri har laget før, en matrett jeg husker fra barndommen – noe «alle andre» hadde til middag iblant. Mine forsøk på å få min mor til å lage denne retten var forgjeves. Pølser servert som grateng var uaktuelt hjemme. Min mann kunne heller ikke huske å ha fått dette hjemme i oppveksten, så kanskje var det ikke noe «alle andre» hadde likevel? Men for meg er det likevel en nostalgisk 70- og 80-tallsmiddag.

Pølsegrateng

Oppskrift har jeg satt sammen selv, utifra erfaringen med fiskegrateng. Og denne oppskriften er passe til 3 voksne. Du velger selv om du vil servere gratengen med poteter eller en grønn salat. Siden gratengen inneholder makaroni, syns jeg poteter er overflødige.

  • 4 middagspølser av kylling/kalkun
  • 6 dl melk
  • 5 lett toppede ss siktet spelt
  • ca 2 ss smør
  • salt, pepper og muskat
  • 4 egg
  • 1,5 dl tørr makaroni
  • revet ost

Kok makaronien etter anvisning på pakken og hell av væsken. Noen lurer kanskje på hvorfor jeg bruker pasta når jeg ikke tåler hvete? Saken er at jeg tåler durumhvete, og kan da bruke pasta av 100% durum. De av dere som er mer ømfintlige kan bruke glutenfri pasta.

Hell melken i en gryte og visp inn melet. Kok opp under omrøring til en tykk saus. Ha i smør og la det smelte inn. Smak til med salt, pepper og muskat. Ikke bruk for mye salt da det er salt i pølsene. Avkjøl litt og rør inn eggene, et om gangen. Rør inn makaroni og pølser skåret i biter. Hell røren i en smurt form og dryss over revet ost.

Stek ved 200 grader nest nederst i komfyren i 45-50 minutter.

One response to “Pølsegrateng

  1. Tilbaketråkk: Pølsegrateng | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..