Bryllupsoppsats av cupcakes

I helgen som var giftet en kollega av min mann seg. I den anledning fikk jeg æren av å bake et 7 etasjers cupcaketårn i stedet for bryllupskake. Tårnet tok i underkant av 100 vanlige cupcakes, men med wrappers rundt og en liten kake på toppen ble det plass til enda færre. Men siden det var et stort bryllup med mange gjester, bakte jeg 120 cupcakes slik at servitørene kunne fylle på etterhvert.

Cupcaketårn

Bruden var utradisjonell i fargevalget. Halvdelen av cupcakene skulle være blå, resten hvite. Og kaken på toppen skulle være knall rosa. En kjempegøy utfordring.Cupcakes

Dagen før bryllupet ble det rene sydenstemningen her, med nesten 30 grader ute og 26 på kjøkkenet mitt. Følgen var at frostingen måtte påføres litt om gangen og cupcakene ble satt raskt inn i kjøleskap. Da jeg var ferdig kom min mann hjem og lurte på hvorfor jeg ikke hadde satt på varmepumpa og brukt den som air-condition… Uh.. Festlig å få slike tips på slutten..

CupcakesCupcakene var sitroncupcakes pyntet med store strøsselperler og en blomst laget av fondant. Litt jobb å lage nærmere 150 slike blomster.

 

 

Sukkerbrød

Kaken på toppen var vanlig sukkerbrød av 3 egg, stekt i langpanne og skåret ut til å passe i to former på 12 cm oppå hverandre.

5 lag ble fylt med sitronfromasje. Fromasjen laget jeg litt fastere enn om den skulle vært til dessert, og med litt mer sukker i enn oppskriften sier.

Kaken ble smurt opp med en rest av sitronfrostingen og trukket med rosa fondant. Toppen på kaken skulle brudeparet stå for, men det ble droppet underveis.

Heldigvis fikk jeg tilsendt bilder av det ferdige tårnet på mms, ellers hadde jeg ikke hatt bilder å vise frem.

Cupcakes

Bryllupskaketopp

Cupcaketårn

2 responses to “Bryllupsoppsats av cupcakes

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..