2012 til vurdering

Her er de 10 oppskriftene som topper listen over mest leste innlegg i 2012.

Hvit bacalao

Hvit Bacalao topper statistikken takket være Magne Antonsen i VG, som la ut link på Lesernes VG.

Råmelkspudding

Nr 2 er Råmelkspudding, eller kalvedans som det også kalles. Andreas Viestad mener at vi nordmenn med vår råmelkspudding har forløperen til både crème brûlée og panna cotta. Den er også utmerket som karamellpudding.

Marengs

Nr 3 på listen er Pikekyss/marengstopper. De har vært populære nå før jul, så det er nok mange som innlemmer dem i julebaksten.

Sviskekake

Den 4. oppskriften er en gammel klassiker fra 60- og 70-tallet, Sviskekake. I innlegget har jeg beskrevet både den vanlige varianten og en lavkarbovariant for dem som ønsker det. Begge varianter er utprøvd selv om bildene viser den vanlige varianten.

Hvitløksbrød

I oppskrift nr 5 viser jeg hvordan man enkelt kan lage sitt eget hvitløksbrød av ferdige rundstykker eller baguetter.

Fårerull

Oppskrift nr 6 ble veldig populær nå senhøstes og i desember. Den viser trinn for trinn hvordan man syr rullepølse, eller fårerull. Jeg håper den har vært til god hjelp for dem som har benyttet seg av den.

Kjøttkaker i brun saus

Nr 7 viser hvordan man lager brun saus fra bunnen av, med bruning av mel og smør. Det husker jeg selv var et mareritt på skolen i det faget som da het Husstell. Så kanskje har mitt innlegg vært til hjelp.

frikassé

Den 8. oppskriften er Bollefrikassé, også en klassisk norsk matrett.

Daimkake

Nr 9 på listen min er Daimkake. Denne kaken var veldig populær på 80-tallet, men ser ut til å holde stand etter 30 år og mange andre utfordrende og smakfulle rivaler. Innlegget viser både den vanlige varianten med daim, og en lavkarbovariant hvor det brukes sukkerfrie karamelldrops og sukkerfri sjokolade i stedet for daim. Begge varianter er utprøvd selv om det bare er bilde av den klassiske kaken.

Speltrundstykker

Den 10 og siste oppskriften på listen min er Luftige speltrundstykker. Speltmel fordøyes bedre enn hvetemel, men er litt mer utfordrende å bake med. Det kan gi litt tung og tørr bakst om man ikke behandler deigen med nennsom hånd. Mange som har søkt etter Luftige speltrundstykker har havnet hos meg, så jeg håper rundstykkene har falt i smak. Forøvrig min svigermors oppskrift.

Summa summarum ser det ut til at jeg har truffet en hel del lesere med mine helt vanlige oppskrifter. Gamle matretter og tradisjonsrike oppskrifter.

Et annet innlegg som kommer høyt opp på innleggstoppen er min artikkel om Revmatisme og kosthold.  Tydeligvis er det mange som setter sine plager i sammenheng med hva de spiser, da jeg neste daglig har besøkende som har søkt på f.eks «revmatisme og mat», «bechterew», «revmatisme» etc. Jeg håper min artikkel og våre erfaringer har kunnet være til hjelp for andre som plages med smerter og stivhet i hverdagen. Min sønn har henvist til artikkelen til en av sine kollegaer med stort hell.

Utviklingen av Bechterews, med tiltagende ryggkrumming

Utviklingen av Bechterews, med tiltagende ryggkrumming

Så håper jeg mange finner det de leter etter hos meg i 2013 også! Og kommenter gjerne.

Ha et smaksrikt 2013!

5 responses to “2012 til vurdering

  1. Tilbaketråkk: Godt nytt år! | Smakebiten·

  2. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Smakebiten·

  3. Tilbaketråkk: Takk for 2016 – velkommen 2017 | Smakebiten·

  4. Tilbaketråkk: Godt nytt år – et stykke inn i 2018 | Smakebiten·

  5. Tilbaketråkk: Forsinket godt nytt år 2019! | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..